In het kampioenschap van België heeft HYC ook z'n 3e wedstrijd gewonnen. Het overklaste het geteisterde White Caps moeiteloos. HYC staat nu aan de leiding met het maximum van de punten en een doelsaldo van +20 (23 gescoord, 3 tegen).

White Caps maakte de verplaatsing naar Herentals met slechts 12 spelers, waarvan 2 goalies, zodat het maar 2 lijnen op het ijs kon brengen, HYC trad voltallig aan.

Bij HYC stond de 20-jarige Mike Jansen in de goal, die meteen een 'shutout' (geen tegendoelpunt) behaalde.  Hij werd tijdens de hele wedstrijd ook maar een paar keer bedreigd, en dan nog via afstandsschoten.

Van bij het begin was al vrij duidelijk dat deze wedstrijd eigenlijk geen wedstrijd was.  HYC maakte er dan maar een doorgedreven training van met het oog op de confrontatie met de Chiefs uit Leuven van zaterdag.

Hoewel HYC het gaspedaal niet volledig indrukte, werd er tijdens de eerste periode toch 2 keer gescoord. Vincent Morgan opende na assists van Mitch Morgan en Lorenz Sneyers, het tweede kwam op naam van Tyler Melancon, op aangeven van Ben Vercammen en Tim Vos.

De tweede en derde periode was, net zoals de eerste trouwens, enkelrichting ijshockey. HYC speelde de puck rond, Turnhout stond erbij en keek ernaar,  probeerde er sporadisch eens uit te komen. Tijdens de tweede periode werd er 5 keer gescoord. Ben Vercammen (Vincent Morgan), Ben Torremans (Dries Leirs), Timo Dewin (Ben Torremans, Rob Lawrance), Joe Vetere (Barry Horman, Ben Vercammen) en opnieuw Timo Dewin (Joep Vercammen, Jens Engelen) zorgden voor de niet eens overdreven ruststand.

De HYC- demonstratie bleef duren en de supporters moesten ruim 11' wachten vooraleer Lorenz Sneyers de score nog verder kon uitdiepen, assists van joe Vetere en Mitch Morgan. Barry Horman pikte na voorbereidend werk van Rob Lawrance en Ben Vercammen ook z'n goaltje mee. De supporters wilden dubbele cijfers, en Ben Vercammen bediende hen op hun wenken na een assist van Barry Horman.

Morgen trekt HYC naar Leuven voor de confrontatie met de Chiefs, wedstrijd begint om 20u. Turnhout ontvangt zondagavond de Chiefs.

Periodestanden: 2-0, 5-0, 3-0